Η μεγάλη λοιπόν εξοπλιστική απάντηση στον αεροπορικό τομέα, είναι απόκτηση 12 μεταχειρισμένων Ραφάλ της γαλλικής Αεροπορίας, τα οποία λογικά θα αρχίσουν να παραδίδονται μόλις υπογραφεί σε κάποιους μήνες η συμφωνία και θα είναι επιχειρησιακά και με εκπαιδευμένα πληρώματα σε κανένα εξάμηνο και εν τέλει 6 μόλις καινούργια μαχητικά σε βάθος διετίας.

Και όλα αυτά με σταδιακή απόσυρση ισάριθμων Mirage-2000EGM/BGM, το οποία ελπίζαμε πως θα εκσυγχρονιστούν.

Συμφωνώ, πως κάθε αγορά οπλισμού είναι θετική. Δε μπορώ όμως να μη συγκρίνω τη συγκεκριμένη με όσα εξοπλιστικά γίνονται και θα γίνουν στη γείτονα, μπροστά στα οποία φαντάζει προφανώς ανέκδοτο. Δε γίνεται δηλαδή, απλά λόγω απελπισίας και μακράς εξοπλιστικής ανυδρίας, να φέρομαι ωσάν να κάναμε νέα αγορά του αιώνα.

Όπως δε γίνεται να μη συνεχίζω να ρωτώ κάθε οπαδό της ΝΔ, που ζητωκραυγάζει συνεχόμενα για την υπόθεση αυτή, εμφανίζοντας την ως απάντηση στην Τουρκία και κατακόρυφη ενίσχυση της Πολεμικής Αεροπορίες, αν δηλαδή η ενίσχυση αυτή θα οδηγήσει και στην κάμψη της ηττοπάθειας της Κυβέρνησης και στη δυναμική απομάκρυνση του Ορούτς Ρέις, που και όταν παραληφθούν τα μεταχειρισμένα αεροσκάφη, θα αρμενίζει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να ακυρωθεί.