Ας μοιραστούμε μία αποκάλυψή μου.

Δε σας κρύβω αγαπητοί φίλοι, πως στοχάζομαι μονίμως επάνω στα κίνητρα και τις δυνάμεις, που κινούν τους ιδεολογικούς μας αντιπάλους και όχι μόνο.

Πάντα δε, προσπαθώ να ”κινούμαι” στο νοητικό γκρίζο και να μην παγιδεύομαι σε μονοδιάστατους συλλογισμούς και θεωρήσεις, που βέβαια είναι ευκολοχώνευτοι, λίγο όμως βοηθούν στην κατανόηση της πραγματικότητας.

Έτσι λοιπόν και τις προάλλες, ενώ ένα ακόμη βράδυ αγρυπνούσα συλλογιζόμενος, μου ”ήρθε” επιφώτιση ως προς την πραγματική, θαρρώ, φύση του Μεταμαρξισμού, της Νέα Αριστεράς και ειδικότερα του Δικαιωματισμού.

Ενός κινήματος και μιας κοσμοθεωρίας, που επί χρόνια πίστευα πραγματικά, πως έχει κοινωνικά αιτήματα και πως στοχεύει στην εξίσωση συμπεριφορών, κλίσεων και ταυτοτήτων, εν αντιθέσει με τον παρωχημένο και υλιστικό κατά βάση Μαρξισμό.

Πίστευα δηλαδή, πως εν αντιθέσει με τους Κομμουνιστές, που αγωνίζονται για τη δόμηση ενός νέου οικονομικού συστήματος και την οικονομική εξίσωση όλων εντός και μέσω αυτού, οι Δικαιωματιστές και λόγω φυσικά της σταθερής ανόδου του βιοτικού επιπέδου και της εξάλειψης της ακραίας φτώχειας και οικονομικής ανισότητας στο δυτικό σοσιαλφιλελεύθερο κράτος, επιδιώκουν την ισότητα και εξίσωση της ανθρώπινης συμπεριφοράς και υπόστασης, ανεξαρτήτως φύλου, φυλής και σεξουαλικής προτίμησης και τον τερματισμό πάσης φύσεως διάκρισης βάσει αυτών, χωρίς παράλληλα να προπαγανδίζουν ένα νέο οικονομικό σύστημα.

Πως όμως αλήθεια εκφράζονται και αποτυπώνονται οι διακρίσεις στις οποίες στηρίζεται το δικαιωματικό αφήγημα;

Όλως περιέργως με οικονομικούς όρους!

Μπορεί ο Δικαιωματιστής να ωρύεται νυχθημερόν για υποτιθέμενες συστημικές διακρίσεις και να αποκαλεί πάντες αντιφρονούντες, φασίστες, σεξιστές και ομοφοβικούς· όταν όμως κληθεί να στοιχειοθετήσει και να δικαιολογήσει τους κοινωνικούς προβληματισμούς του, το πράττει χρησιμοποιώντας και ερμηνεύοντας κατά βάση και κατά το δοκούν οικονομικές ανισότητες!

Γιατί οι άνδρες και οι γυναίκες είναι ακόμη άνισες;

Γιατί οι πρώτοι ”βγάζουν” κατά μέσο όρο περισσότερα χρήματα από τις δεύτερες!

Γιατί οι Λευκοί στις Η.Π.Α. ζουν προνομιακά έναντι των Μαύρων;

Γιατί οι πρώτοι ”βγάζουν” κατά μέσο όρο περισσότερα χρήματα από τους δεύτερους!

Γιατί υπάρχουν προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές από τον Τρίτο Κόσμο στη Δύση;

Γιατί η δεύτερη αναπτύχθηκε εις βάρος του πρώτου!

Και πως θα λυθούν όλες αυτές οι ανισότητες;

Μα φυσικά μέσω της περαιτέρω και ριζοσπαστικότερης αναδιανομής του πλούτου των δυτικών κοινωνιών:

θα επιβάλλουμε ποσόστωση στην εργασία ως προς το φύλο και τη φυλή,

θα παρέχουμε πάσης φύσεως παροχές και διευκολύνσεις σε μειονότητες

και θα κανονικοποιούμε και θα βοηθούμε υλικά κάθε μετανάστη, παράνομο και μη.

Ομιλούμε δηλαδή και πάλι για τον ταξικό αγώνα, αυτή τη φορά μεταξύ της τάξης των ”ευνοημένων” που παράγουν και των ”αδικημένων” που δεν παράγουν και ξανά για το ίσο οικονομικό αποτέλεσμα, ειπωμένο από την ανάποδη.

Και σαν να μην έφθανε το εξωφρενικά υποκριτικό του όλο αφηγήματος, η όλη προώθηση και προπαγάνδισή του, γίνεται κυρίαρχα από τη δυτική πλειοψηφία και ιδίως τους ακαδημαϊκά γαλουχημένους και φανατισμένους με Δικαιωματισμό Δυτικούς νεανίες και νεαρές και με μόνο ουσιαστικά αντίτιμο, την εξιλέωση των στρεβλών ενοχικών συνδρόμων τους!

Είναι ο Κομμουνισμός, ηλίθιε, για τους ολίγους, χωρίς τον κόπο και τις θυσίες της Επανάστασης, αλλά δια του Καπιταλιστικού μόχθου των πολλών!

Πραγματικά, η μεγαλύτερη οικονομική κομπίνα της Ιστορίας και μάλιστα μετά του δικού μας επικροτήματος!

Απλά, ιδιοφυές.

Η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να ακυρωθεί.