Ας μιλήσουμε για το το φόνο του Τζορτζ Φλόιντ.

Και λέγω φόνος και όχι δολοφονία και μάλιστα ρατσιστική, καθ’ότι και προφανώς θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη για τα κίνητρα του θύτη και όχι ο κάθε Τζατζ Ντρεντ του διαδικτύου και των Μέσων Μαζικής Παραπληροφόρησης.

Μόνο ένας βλάκας ή ακραία τυφλωμένος από το δογματισμό του-εκ των οποίων προφανώς υπάρχουν άπειροι-θα μπορούσε ποτέ να σκεφτεί, πως ένας φόνος έχει νομοτελειακά φυλετιστικά κίνητρα, απλά και μόνο επειδή ο θύτης και το θύμα έχουν διαφορετικό χρώμα!

Αφήστε που αν ίσχυε κάτι τέτοιο και αντιλαμβανόμασταν έτσι την πραγματικότητα, θα ομιλούσαμε σαφέστατα και μόνιμα για πολλά περισσότερα ρατσιστικά εγκλήματα και γενικότερα ρατσιστικά αισθήματα κατά Λευκών από Μαύρους στις Η.Π.Α., όπως προκύπτει ξεκάθαρα από τα επίσημα εγκληματολογικά στατιστικά της χώρας (βλέπε επόμενο πίνακα).

U.S. Department of Justice, Criminal Victimization 2018 (https://bit.ly/36SsAvh).

Και επειδή λοιπόν η συζήτηση περί νομοτελειακά ρατσιστικής διάθεσης στο έγκλημα, υποβαθμίζει πλήρως της Λογική και αποδομεί την επιχειρηματολογία της άλλης πλευράς, η τελευταία επικεντρώνεται στην υποτιθέμενη κοινωνική αδικία και συγκεκριμένα του άδικους κοινωνικούς μηχανισμούς, που ενοχοποιούν τους Μαύρους των Η.Π.Α. και τους καθιστούν πιο ευεπίφορους στην παραβατικότητα· πως δηλαδή ο φόνος του Φλόιντ Τζορτζ είναι ρατσιστικός, επειδή η αμερικάνικη κοινωνία συντηρεί τις οικονομικές διακρίσεις και τα αρνητικά φυλετικά στερεότυπα.

Μία επιχειρηματολογία προφανέστατα θεμιτή και σίγουρα αληθοφανής, που όμως πάσχει επίσης, λόγω των συνεχόμενων και εντατικών προσπαθειών της ακόμη κυρίαρχα λευκής αμερικάνικης κοινωνίας, προς άρση των όποιων περιορισμών και διακρίσεων (Πρόνοια-Ομπάμακερ, διευκόλυνση εισαγωγής σε Κολέγια και Πανεπιστήμια, αντιρατσιστική νομοθεσία κ.ο.κ.) και κυρίως λόγω της σταθερά και αυτοτοφοδοτούμενης ακυρωτικής κουλτούρας μεγάλης μερίδας τους μαύρου πληθυσμού.

Ας δεχθούμε όμως για χάρη του αντιλόγου, πως η όλη υπόθεση είναι μέρος ενός συστημικού προβλήματος και όχι προσωπικό λάθος και ευθύνη ενός και μόνο ανθρώπου.

Ας δεχθούμε δηλαδή έστω, πως ο Τζορτζ Φλόιντ δολοφονήθηκε από την ακολοθούμενη πολιτική φυλετικών διακρίσεων στις Η.Π.Α..

Ποιος είναι κυρίαρχα φορέας της υποτιθέμενης αυτής πολιτικής;

Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, το κόμμα της χειραφέτησης των Μαύρων των Η.Π.Α. ή το Δημοκρατικό Κόμμα, ο πολιτικός φορέας και κληρονόμος της διαβόητης Κου Κλοξ Κλαν και των νόμων του Τζιμ Κρο;

Οι Συντηρητικοί των Η.Π.Α., οι υπέρμαχοι της ατομικής οικονομικής ανέλιξης και ελευθερίας ή οι Σοσιαφιλελεύθεροι και Δημοκράτες Σοσιαλιστές των Δημοκρατικών, οι πρωταθλητές του κρατισμού και των εξαρτημένων από την Πρόνοια θυματοποιημένων Μαύρων;

Ο Πρόεδρος Τραμπ, ο πολυβραβευμένος για τη συνεισφορά στη αποδοχή των μειονοτήτων και ο έχων επιτύχει προ της έλευσης του κινέζικου ιού, τους καλύτερους οικονομικούς δείκτες για τη μαύρη μειοψηφία εδώ και πολλές δεκαετίες ή ο ”ιδιοκτήτης” της μαύρης ψήφου Τζο Μπάιντεν και ο μόνιμος κήρυκας της λευκής ενοχής Μπαράκ Χουσεΐν Ομπάμα;

Και εφόσον ομιλούμε περί Πολιτικής, δε θα έπρεπε εν τέλει να αναζητήσουμε και εξετάσουμε αυτήν πρωταρχικά στην ίδια την κοινωνία της Μινεάπολης και της ευρύτερης Πολιτείας της Μινεσότα;

Ξέρετε ποιος κυβερνά τις αυτοδιοικούμενης αυτές κοινότητες και περιοχές της Ομοσπονδίας;

Μα φυσικά οι Δημοκρατικοί! Όπως άλλωστε συμβαίνει σε κάθε σχεδόν περίπτωση κακοδιαχείρησης και διαφυλετικής σύγκρουσης στις Η.Π.Α. (βλέπε Πολιτείας Νέας Υόρκης-κινέζικος ιός, κατάρρευση αστικού ιστού Ντιτρόιτ, εγκληματικότητα Σικάγο, ταραχές 1992 Λος Άντζελες κ.α.)!

Η Μινεάπολις έχει Δημοκρατικό Δήμαρχο!
Η Μινεάπολις έχει Δημοκρατικό και Μαύρο Αρχηγό Αστυνομίας!
Η Μινεσότα έχει Δημοκρατικό Κυβερνήτη!
Η Μινεσότα έχει δύο Δημοκρατικούς Γερουσιαστές!
Η Μινεάπολις και η Μινεσότα είναι μπλε , όπως μπλε και αναρχομπλέ είναι και οι αλήτες που ληστεύουν και καίνε περιουσίες αθώων Πολιτών!

Αν ψάχνετε λοιπόν τους πραγματικούς υπεύθυνους της όλης κρίσης, δεν έχετε παρά να στραφείτε στους αχρείους και ανίκανους πολιτικάντηδες του Δημοκρατικού Κόμματος, που φυτοζωούν επί των διαφυλετικών ανισοτήτων και συγκρούσεων, που οι ίδιοι καλλιεργούν και αναζωπυρώνουν!

Σταματήστε επιτέλους να είστε μέλη της αγέλης ”λέω τα ίδια και εύκολα με τους υπόλοιπους” και γίνετε πραγματικά φιλάνθρωποι και σκεπτόμενοι!

Η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να ακυρωθεί.