-Ναι η Πολυπολιτισμός είναι δυνατός! Μπορούν να συνυπάρξουν ισότιμα και αυτόνομα Πολιτισμοί στην ίδια Κοινωνία και αυτό πραγματικά προωθεί τη συνοχή και τη δύναμη της!


-Αν είναι η δυνατός ο Πολυπολιτισμός, τότε γιατί απαιτεί για την εφαρμογή του, την καταπίεση του ιθαγενούς Πολιτισμού; Γιατί πρέπει να λέγουμε καλές γιορτές και όχι καλά Χριστούγεννα; Γιατί πρέπει να αποφεύγουμε να τσικνίζουμε και να πίνουμε αλκοόλ μπροστά σε Μουσουλμάνους; Γιατί πρέπει να κατεβάζουμε του σταυρούς από τα σχολεία και τις δημόσιες υπηρεσίες μας;


-Γιατί προσβάλλουν τους Μετανάστες και Πρόσφυγες.


-Μα το γεγονός πως τους προσβάλλουν οι δικές μας πολιτισμικές συμπεριφορές, δεν αναιρεί αυτόματα την ισότιμη και ειρηνική συνύπαρξη των Πολιτισμών; Πως γίνεται να συνυπάρχουν Πολιτισμοί προσβλητικοί ο ένας για τον άλλον;


-Δεν είπαμε πως η συνύπαρξη αυτή μπορεί να υπάρξει, χωρίς κάποιους απαραίτητους συμβιβασμούς και περιορισμούς. Προφανώς πρέπει να περιοριστούν ερειστικές συμπεριφορές.


-Έστω. Γιατί όμως οι περιορισμοί αυτοί επιβάλλονται μόνο στην ιθαγενή κουλτούρα και όχι και στις κουλτούρες των αλλογενών; Εμείς αντίστοιχα δεν ενοχλούμαστε από πολύ πιο τραγικές πολιτισμικές πρακτικές, όπως η πλήρης κάλυψη των γυναικών ή η κλειτοριδεκτομή;


-Γιατί εκείνοι είναι ξένοι, μειοψηφούντες και αδύναμοι. Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον τέτοιο, ώστε να νιώσουν ασφαλείς, άνετοι και αποδεκτοί από την Κοινωνία.


-Μα το γεγονός, πως προκείμενου εκείνοι να νιώσουν άνετοι και ασφαλείς, αναγκαζόμαστε εμείς να μη νιώθουμε άνετα και ασφαλώς, δεν ακυρώνει το θετικό και εποικοδομητικό της Πολυπολιτισμικότητας; Τι κερδίζουμε εμείς δηλαδή οι πολλοί, από τον περιορισμό και συμβιβασμό της Κουλτούρας μας, του τρόπου ζωής μας και εν τέλει των πολιτικών μας ελευθεριών;


-Μια μελλοντική δυναμική πλουραλιστική Κοινωνία, απαλλαγμένη από προκαταλήψεις και ρατσισμό, παράδειγμα φωτεινό για όλο τον Κόσμο.


-Μα είναι δυνατόν μια Κοινωνία να γίνει πιο συνεκτική όταν οι Πολίτες της έχουν ακόμη πιο αντιθετικές, ως προς τη μορφή, της αντιλήψεις και οράματα; Είναι δυνατόν να εξαφανίζεται ο ρατσισμός και η προκατάληψη όταν προηγούνται οι πολιτισμικές συμπεριφορές της μιας μόνο πλευράς, που με τη σειρά τους καλλιεργούν τη μνησικακία της άλλης; Είναι τέλος δυνατό, να αποτελεί παράδειγμα για τον Κόσμο ολόκληρο, μια Κοινωνία που θυσίασε τον πρότερο φιλελεύθερο τρόπο ζωής της, που την κατέστησε μάλιστα πόλο έλξης κάθε κατατρεγμένου και απόβλητου της Γης, προκειμένου κατά βάση, να μην ενοχλεί Μουσουλμάνους; Στηρίζεται σε κάποιο υπαρκτό εμπειρικό παράδειγμα η όλη αυτή υπόθεση;


-Βλέπε την Ρωμαϊκή ή τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία.


-Μα αυτές ήταν Αυτοκρατορίες, όπως σωστά λέγεις. Αυταρχικά δηλαδή και μη δημοκρατικά κράτη, όπου οι κατακτημένοι Πολιτισμοί πειθαρχούσαν και υποβιβάζονταν στην κυρίαρχη κουλτούρα του Κράτους, λόγω φόβου βίας και καταστολής.


-Τις ΗΠΑ.


-Μα οι ΗΠΑ είναι κράτος εξαρχής μη εθνικό, δομημένο σε πολιτειακές και ελευθεριακές ιδέες, παρά σε κοινή καταγωγή και Πολιτισμό. Εμείς είμαστε έθνος και κράτος αμιγές και συμπαγές, με μακραίωνη αυτόνομη πολιτισμική συνέχεια, τα οποία και αποτελούν τα συνεκτικά στοιχεία της συνύπαρξης μας.


-Τη σύγχρονη δυτική Ευρώπη.


-Μα αυτή και αν αποτελεί πανωλεθρία της Πολυπολιτισμικότητας. Παντού οι δείκτες εγκληματικότητας οργιάζουν. Τα ισλαμικά γκέτο έχουν μετατραπεί κυριολεκτικά σε αυτόνομες οντότητες και νησίδες εθιμικού δικαίου. Εκκλησίες βανδαλίζονται νυχθημερόν και δαιμονοποιείται οποιαδήποτε πολιτισμική εκδήλωση των ιθαγενών Ευρωπαίων. Παντού ο Εθνικισμός βρίσκεται στην άνοδο.


-Λόγω φασιστικής προπαγάνδας.


-Μα η υποτιθέμενα φασιστική αυτή προπαγάνδα υπήρχε και πρότερα. Βρήκε πρόσφορο έδαφος στα υπαρκτά και γιγάντια προβλήματα που δημιουργεί η αδιέξοδη Πολυπολιτισμικότητα σας. Απλούστατα δεν είναι δυνατό να πείσετε τους ευρωπαϊκούς λαούς, πως είναι επωφελές για εκείνους, να νιώθουν ξένοι στην ίδια τους την πατρίδα και μάλιστα να πληρώνουν για αυτό. Η προπαγανδιστική σας αυτή αποτυχία και μάλιστα έχοντας την πλήρη συνεργασία και υποστήριξη των Κρατών και των ΜΜΕ, αποτελεί άλλη μια απόδειξη του ανέφικτου της Κοσμοθεωρίας σας.


-Είσαι φασίστας!


-Ξέχασες να πεις, πως θέλω και χάπια και τρελογιατρό.


-Άντε γαμήσου!

-Μόνο μαζί σου και μόνο διαλεκτικά.

Η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να ακυρωθεί.